Integrale verkeerscontrole bij grensovergang Hulst

Gepubliceerd op: 24-11-2017

Hulst - Dinsdag heeft het flexteam samen met het politieteam Zeeuws-Vlaanderen, de Belgische politie, de Douane en de Koninklijke marechaussee een integrale verkeerscontrole gehouden nabij de grensovergang Kapellebrug in Hulst. integrale controle Hulst

Afbeelding verwijderdHet doel van deze controle is te voorkomen dat er vuurwerk wordt ingevoerd en het in beeld brengen van personen die zich bezighouden met mobiel banditisme, zoals woninginbraken, overvallen en straatroven. Tijdens de controle zijn er zowel aan Belgische als Nederlandse zijde opvallende -  en onopvallende controles gehouden. Daarbij is gebruik gemaakt van ANPR-apparatuur (Automatic Number Plate Recognition). In totaal zijn er 105 passanten gecontroleerd, waaronder 55 met een andere nationaliteit (Belgische, Poolse, Roemeense, Litouwse en Bulgaarse).

Resultaten
Vier personen moesten nog een openstaande boete betalen. In totaal is er 5.099 euro geïnd. Daarnaast is nog een vijftal processen-verbaal opgemaakt voor overtredingen op het gebied van verlichting, belemmerd zicht, rijden zonder rijbewijs en het niet kunnen tonen van een rijbewijs. Ook zijn er diverse mutaties aan ons informatiesysteem toegevoegd van ‘interessante’ voertuigen en personen. Twee personen zijn ingesloten in het politiecellencomplex Torentijd te Middelburg. Eén persoon moest nog een gevangenisstraf uitzitten van 28 dagen voor een woninginbraak en één persoon had een vals rijbewijs bij zich.

Bron : politie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief