Via open sollicitatie aan de slag als militair

Gepubliceerd op: 6-12-2017

Kandidaten die op zoek zijn naar een militaire functie hoeven geen vacature meer af te wachten. Voortaan kunnen ze een open sollicitatie sturen. Belangstellenden krijgen, na uitnodiging voor een match day, advies op maat.

Afbeelding verwijderdDe open sollicitatie is vooral bedoeld voor mensen die wel zouden willen werken bij Defensie, maar nog onvoldoende beeld hebben welke functie het beste bij hem of haar past. “We willen zoveel mogelijk jongeren enthousiasmeren voor een baan bij de krijgsmacht” zei staatssecretaris Barbara Visser vandaag op werkbezoek bij het Dienstcentrum Personeelslogistiek in Amsterdam. “Door dit open sollicitatietraject wordt het makkelijker om snel de match te maken tussen wat iemand kan en wat defensie nodig heeft”. aldus de bewindsvrouw.                          

Advies op maat
“Samen met de kandidaat bepalen we welke banen passen. Dat gebeurt op basis van interesse, opleidingsniveau en psychologische en fysieke grenzen”, voegt de commandant van het dienstencentrum kolonel Niels Ten Anscher eraan toe. “Aan het eind van de dag ligt er een advies-op-maat. Zo kan iemand direct verder met het sollicitatieproces”, vertelt hij. Het gaat nu nog om een pilot. Bij succes volgt brede invoering.

Zelftest
Een zelftest op www.werkenbijdefensie.nl is een ander hulpmiddel voor diegene die hoopt dat Defensie hun werkgever wordt. Deze carrière-scan is laagdrempelig en geeft inzicht in het militaire beroep. Ten Anscher: “het maakt bovendien bewust van het scala aan mogelijkheden binnen Defensie.”

Defensie heeft volgend jaar meer dan 5.000 nieuwe mensen nodig.

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief