Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Delegatie Sint-Maarten naar TCB

Geplaatst op: 4-2-2018

St Maarten delegatie TCB feb18Twee leden van de politie en Interpol op Sint-Maarten hebben halverwege januari een bezoek gebracht aan het Targeting Center Borders (TCB) op de Koningin Máximakazerne. Ze wilden inzicht krijgen in het targetcente, en vooral kennismaken met het Advance Passenger Information (API)-systeem. Het TCB werkt al geruime tijd met API en kent dus alle voordelen en valkuilen.

Op Sint-Maarten wordt op korte termijn de wetgeving voor API en PNR (Passenger Name Record) ingevoerd. Voor Ronald Stassen, inspecteur van politie, hoofd Info-Unit en hoofd Interpol Sint-Maarten en voor KMar-opperwachtmeester Marloes Michiels, info-rechercheur bij de Info-Unit en Interpol op Sint-Maarten, reden temeer om een kijkje te nemen bij het TCB. Op Sint-Maarten willen zij de uitvoering van API onderbrengen bij een targetcenter, dat een aparte eenheid van de bestaande Info-Unit van het politiekorps Sint-Maarten gaat worden.

Het TCB van de KMar matcht data uit de domeinen lucht, water en land met onder andere watchlisten en profielen. Het matchen levert resultaten op die enerzijds als alerts naar de operatie worden gestuurd en anderzijds intell/analyse voeden met beelden.

Bron : Kmarmagazine


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2018

Tweede kwartaal 2018

Eerste kwartaal 2018

Nieuwsberichten van voor 2018

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!