Dienst Speciale Interventies paraat voor veiligheid Nederland

Gepubliceerd op: 5-2-2018

Een gijzeling of gewapende overval? Bij zware geweldsdelicten komt de Dienst Speciale Interventies (DSI) in actie. In deze eenheid werken politie en Defensie schouder aan schouder. Defensieminister Ank Bijleveld-Schouten en minister van Justitie en Veiligheid Ferdinand Grapperhaus waren er vandaag op werkbezoek.

Afbeelding verwijderdMinister van Defensie, Ank Bijleveld op bezoek bij de Dienst Speciale Interventies (DSI).

De DSI ondersteunt geüniformeerde collega's bij uiteenlopende gewelddadige incidenten. Dat kan gaan om grof geweld, levensbedreigende situaties of terrorisme. Daarvoor rijden zogenoemde Rapid Response Teams door Nederland. Als het nodig is wordt opgeschaald naar de robuustere Quick Reaction Force. Volgens hoofd DSI Remmert Heuff kan de dienst op alle geweldsvarianten razendsnel en adequaat reageren. "Ook internationaal gezien staat de DSI op dat vlak in hoog aanzien en is de samenwerking erg goed."

Noodzakelijk voor de veiligheid

Minister Bijleveld beaamt dat de DSI op hoog niveau werkt. "Ik heb nu zelf mogen zien hoe goed onze mensen zijn. De dienst is noodzakelijk voor de veiligheid in Nederland. Dat heeft deze speciale eenheid al bewezen. De unieke samenwerking tussen politie en Defensie maakt niet alleen het hoge niveau, maar ook de enorme veelzijdigheid mogelijk. De DSI is daardoor ingericht om echt alle gevaarlijke situaties aan te kunnen."

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief