Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Minister: valt mee met criminaliteit op Midden-Zeeland

Geplaatst op: 16-2-2018

Het valt mee met criminele activiteiten op kleine vliegvelden, zoals vliegveld Midden-Zeeland. Dat schrijft minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) in een brief aan de Tweede Kamer. Hij reageert op berichten van de Koninklijke Marechaussee dat er op kleine luchthavens te weinig zicht op drugs- en mensenhandel zou zijn.

Grapperhaus schrijft in zijn brief dat hij tot op heden geen signalen heeft ontvangen van 'ernstige mate van ondermijnende criminaliteit' op kleine vliegvelden. Hij haalt cijfers van de politie aan die zouden laten zien dat er in 2017 drie incidenten Kustwacht op vliegveld ,midden Zeelandzijn geweest op of rond kleine luchthavens.

                                              Afbeelding omroepzeeland

Risico's in kaart brengen
Toch noemt Grapperhaus inzicht in de aard en omvang van mogelijke problematiek belangrijk. Zo kwamen politie, OM, de marechaussee, de douane, de Belastingdienst en verschillende Zeeuwse gemeenten vorig jaar bij elkaar om de mogelijke risico's op kleine luchthavens in kaart te brengen. Dit voorjaar organiseert de Taskforce Brabant Zeeland een landelijke bijeenkomst voor alle burgemeesters met een kleine luchthaven in hun gemeente, de directeuren van deze luchthavens en andere betrokken partners.

Verzamelplaats voor criminele activiteiten
Dagblad Trouw meldde in januari dat partijen als politie, douane, marechaussee en gemeenten, de omgeving van kleine vliegvelden bestempelen als potentiële verzamelplaats voor criminele activiteiten. De marechaussee pleitte voor meer controle.

Directeur Enno Belderok van Vliegveld Midden-Zeeland zei toen dat hij geen aanwijzingen voor criminele activiteiten op of rond het vliegveld had. "Het is een kleine gemeenschap bij ons op het vliegveld. Er wonen mensen in de buurt, er woont zelfs nog een mevrouw op het vliegveld. Verhalen dat er 's nachts van alles gebeurt is klinkklare onzin."

Bron : omroepzeeland.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2018

Tweede kwartaal 2018

Eerste kwartaal 2018

Nieuwsberichten van voor 2018

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!