Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Nederland zet 46 Albanezen uit

Geplaatst op: 2-3-2018

DEN HAAG - Nederland heeft 46 Albanese vreemdelingen het land uitgezet. Op de speciale vlucht naar de hoofdstad Tirana zaten ook vier Albanezen uit België. De 46 vreemdelingen verbleven illegaal in Nederland en weigerden te vertrekken. Het merendeel zat in vreemdelingenbewaring.

vliegtuig vertrek avond mrt18De overdracht van de vreemdelingen aan de Albanese autoriteiten vond anders dan gebruikelijk al in Nederland (Rotterdam) plaats. Vervolgens zijn de vreemdelingen door Albanese begeleiders naar hun land teruggebracht. Normaal gesproken worden vreemdelingen door de Nederlandse autoriteiten pas aan de grens van het herkomstland overgedragen.

Het was de derde keer dat Nederland met een overheidsvlucht Albanezen liet terugkeren. Directe lijnvluchten naar Tirana ontbreken, terwijl er sprake is van een grote groep Albanese vreemdelingen in Nederland die terug moet. Vorig jaar werden er bijna 1500 terugkeerders geregistreerd, van wie zo’n 820 gedwongen.

Veel Albanezen komen naar West-Europa in de hoop op een betere economische toekomst. Hun asielaanvraag is echter kansloos omdat Albanië op de lijst met veilige landen van herkomst staat, aldus het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Voor de overheidsvlucht werkte het ministerie samen met onder meer de Europese grensorganisatie Frontex en de Albanese autoriteiten.

Nederland en Albanië spraken twee jaar geleden af dat uitzettingen ook in groepen konden plaatsvinden. In mei 2016 en februari 2017 waren er al overheidsvluchten.

Bron : telegraaf.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2018

Tweede kwartaal 2018

Eerste kwartaal 2018

Nieuwsberichten van voor 2018

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!