Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Foto’s Uruzgan Nu tonen resultaat missie

Geplaatst op: 3-3-2018

Task Force Uruzgan (TFU) bouwde van 2006 tot 2010 aan stabiliteit en veiligheid in de Afghaanse provincie Uruzgan. Met vele projecten werkten Nederlandse militairen aan onderwijs, gezondheidszorg, de positie van vrouwen en infrastructuur.

Een fototentoonstelling in het Nationaal Militair Museum laat zien hoe het er nu voor staat. De allereerste TFU-commandant, generaal-majoor b.d. Theo Vleugels, opende ‘Uruzgan Nu/Now’ vandaag.

Uruzgan- Task Force Uruzgan mrt18Archieffoto Defensie: Nederlandse militairen die deelnemen aan Task Force Uruzgan in gesprek met de lokale bevolking.

Architect Jan Willem Petersen, oprichter van het onderzoeks- en ontwerpbureau Specialist Operations, toerde ruim 2 maanden op eigen houtje door Uruzgan. Van de honderden Nederlandse wederopbouwprojecten inspecteerde hij er meer dan 40. Aan de hand van zijn foto’s toont de expositie van 20 projecten hoe het er tegenwoordig mee staat. De foto’s zijn te zien tot en met 18 juni 2018.

‘Over de missie in Uruzgan wordt vaak gezegd dat de Nederlandse inzet ‘voor niets is geweest’. Deze compacte tentoonstelling laat zien dat de Nederlandse inzet wel degelijk voor positieve veranderingen heeft gezorgd. Tegelijkertijd laat Uruzgan Nu/Now ook zien dat er ruimte is voor verbetering met het oog op toekomstige missies’, aldus het NMM.

NMM
Het Nationaal Militair Museum (NMM) is hét museum over de betekenis van de krijgsmacht voor Nederland in het heden, verleden en de toekomst. Het museum belicht deze betekenis aan de hand van verhalen, activiteiten en actuele exposities.

Bron : defensie.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2018

Tweede kwartaal 2018

Eerste kwartaal 2018

Nieuwsberichten van voor 2018

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!