Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Hackers slaan toe bij Duitse ministeries van Defensie en Buitenlandse Zaken

Geplaatst op: 4-3-2018

Buitenlandse hackers zijn een paar maanden geleden binnengedrongen in beveiligde netwerken van verschillende Duitse overheidsdiensten. Volgens Duitse media waren onder meer de ministeries van Buitenlandse Zaken en Defensie doelwit.

Ministerie van BZ DuitslandDe autoriteiten zeggen dat "het incident onder controle is gebracht" en dat de betrokken overheidsdiensten hun computersystemen inmiddels beter hebben beveiligd.

Volgens bronnen bij de Duitse veiligheidsdiensten hoorden de hackers bij de Russische groep APT28, die ook bekend is onder de naam Fancy Bear. De Duitse veiligheidsdiensten zouden sinds eind vorig jaar van de cyberinbraak op de hoogte zijn.

De hoogste prioriteit
Of er data zijn gestolen en of de hackers schadelijke software hebben geïnstalleerd, is niet bekendgemaakt. De hackersaanval wordt nog "met de hoogste prioriteit en aanzienlijke mankracht" onderzocht, zeggen de autoriteiten.

Onder meer De Groenen hebben aangedrongen op snelle opheldering. Zij willen antwoord op vragen over de beveiliging van de computersystemen van de overheid, over de schade die bij de aanval is aangericht en over de daders.

Westerse doelen
De Russische hackersgroep APT28 wordt verantwoordelijk gehouden voor cyberaanvallen op westerse doelen, zoals de Democratische Partij in de VS, de NAVO, het Witte Huis, de Dopingautoriteit WADA en het internationale team dat de ramp met vlucht MH17 onderzoekt.

Rusland heeft altijd betrokkenheid bij zulke aanvallen ontkend. Er is nog geen reactie van het Kremlin op de nieuwste beschuldigingen uit Duitsland.

Bron : nos.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2018

Tweede kwartaal 2018

Eerste kwartaal 2018

Nieuwsberichten van voor 2018

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!