Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Mortiergranaten uit Tweede Wereldoorlog gevonden in Park Sonsbeek

Geplaatst op: 7-3-2018

Een gezin heeft zondagochtend in Park Sonsbeek in Arnhem mortiergranaten gevonden, waarschijnlijk gaat het om exemplaren uit de Tweede Wereldoorlog.

Ze werden aangetroffen bij de ronde weide in het park. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) kwam ter plaatse en zette een deel van het park af. 

mortiergranaat mrt18Sigrid van Gestel speelde met haar man en beide kinderen verstoppertje in het Arnhemse park. 'Ik zat met mijn jongste van 3 achter een boom toen mijn man plotseling zei dat we heel snel aan de kant moesten gaan. Mijn man heeft bij Defensie gezeten, dus hij zag het meteen', legt Van Gestel uit. 'Hij stond er bijna bovenop.'

Haar echtgenoot zei ook dat niemand de explosieven mocht aanraken. Wel werd meteen de politie erbij gehaald. Van Gestel: 'Er kwam snel een specialist bij en die begon meteen over explosieven uit de Tweede Wereldoorlog.' De politie schakelde vervolgens de EOD in.

Het gezin kreeg te horen dat de oude munitie vermoedelijk afkomstig is van een verzamelaar die de spullen had begraven. Niet alleen trof de familie in Sonsbeek 3 mortiergranaten aan, maar ook 2 PIAT-projectielen (munitie voor een draagbare mortier) en 2 handgranaten.

'Mijn oudste van 10 vond het nogal spannend, hij wilde eigenlijk snel naar huis, maar daarna was het toch wel een leuk avontuur', aldus Van Gestel.

De EOD heeft de explosieven elders tot ontploffing gebracht. Volgens de dienst is er geen gevaar geweest voor de mensen in Park Sonsbeek.

Bron: Omroep Gelderland


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2018

Tweede kwartaal 2018

Eerste kwartaal 2018

Nieuwsberichten van voor 2018

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!