Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Leegloop bij Defensie kan gevolgen hebben voor aanwezigheid in Cariben

Geplaatst op: 24-3-2018

Den Haag – Personeelstekorten bij Defensie kunnen er toe leiden dat de sterkte van de krijgsmachtonderdelen die op Curaçao, Aruba en Sint Maarten zijn gestationeerd onder druk komt te staan.

Oorlogsbodem in Curarao mrt18Voorzitter Jean Debie van de vakbond voor defensiepersoneel VBM waarschuwt al langer voor de gevolgen die de groeiende uitstroom heeft voor de operationele slagkracht van de krijgsmacht. Dinsdag werd bekend dat in het eerste kwartaal van dit jaar 73 mariniers zijn vertrokken, drie keer zo veel als in voorgaande jaren.

,,Als de uitstroom in dit tempo doorgaat is het logische gevolg dat ook de eenheden in de West te maken krijgen met bezettingsproblemen. Op dit moment is dit nog niet aan de orde omdat de manschappen voor drie jaar worden uitgezonden”, aldus Debie.

De leegloop heeft er in Nederland al toe geleid dat bij het Korps Mariniers en de landmacht compagnieën tijdelijk zijn opgeheven. Een personeelstekort in Nederland betekent dat het reservoir kleiner wordt waar uit moet worden geput om voor mariniers in de Caribische delen van het Koninkrijk die aan het einde van hun driejarige uitzendtermijn zijn vervanging te vinden. Aan de andere kant staat uitzending naar Curaçao, Aruba en Sint Maarten hoog op het verlanglijstje van veel mariniers.

VBM-voorzitter Debie hecht belang aan continuering van de aanwezigheid van Defensie op de eilanden. ,,Ze zijn onderdeel van het Koninkrijk. Wij hebben daar taken te verrichten. Daarover zijn ook afspraken gemaakt met de landen.” Staatssecretaris Barbara Visser van Defensie laat onderzoek doen naar de oorzaken van de grote uitstroom van vooral middenkader.

Bron : curacaonieuws.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2018

Tweede kwartaal 2018

Eerste kwartaal 2018

Nieuwsberichten van voor 2018

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!