Boeiend kijkje in de wereld van de KMar in Caribisch gebied

Gepubliceerd op: 27-3-2018

Den Haag – Minister Ank Bijleveld van Defensie heeft vandaag het eerste exemplaar van het boek ‘De stilte van het water’ van marechaussee Norman Jansen in ontvangst genomen. De schrijver geeft, aldus de bewindsvrouw, ,,een zeer boeiend kijkje in het werk en de wereld van de KMar in het Caribisch gebied.”

Afbeelding verwijderdMinister Ank Bijleveld krijgt het eerste exemplaar van ‘De stilte van het water’ aangeboden door auteur Norman Jansen - Foto Futuro Uitgevers

De roman ‘De stilte van het water’ is deels gebaseerd op waargebeurde feiten en deels autobiografisch. Het verhaal volgt het leven van een jonge moeder in haar zoektocht naar een veilig en beter bestaan voor zichzelf en haar gezin. De behoefte aan een normaal leven zonder gevaar, angst en armoede drijven haar regelmatig tot wanhoop. Onbedoeld komt de moeder al snel terecht in de keiharde wereld van mensensmokkelaars, wordt ze uitgebuit, misbruikt en regeert de angst. Onderweg naar een beter leven moet ze, slechts in een fractie van een seconde, een haast onmogelijke keuze maken. Een keuze met desastreuze gevolgen voor zichzelf, maar zeker ook voor haar gezin.

Auteur Norman Jansen is werkzaam voor de Koninklijke Marechaussee en expert op het gebied van mensenhandel en mensensmokkel. Met zijn gezin heeft hij zeven jaar in het Caribisch gebied gewoond waar hij vooral werkzaam is geweest binnen het domein justitie en opsporing. Inmiddels is hij teruggekeerd naar Nederland waar hij zich op het beschrijven van zijn ervaringen heeft toegelegd.

‘De stilte van het water’ (200 pagina’s) is verschenen bij Futuro Uitgevers.

Bron : curacaonieuws.nu

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief