Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Pentagon start opnieuw beloningsprogramma voor hackers

Geplaatst op: 4-4-2018

Het Amerikaanse ministerie van Defensie is voor de vijfde keer een beloningsprogramma voor hackers gestart, waarbij deelnemers dit keer wordt gevraagd om het reissysteem van het Pentagon door te lichten. Het programma loopt van 1 april tot en met 29 april en richt zich op het systeem dat door miljoenen militairen en ander Amerikaans defensiepersoneel wordt gebruikt voor het plannen van reizen.

Pentagon hack theSinds het "Hack the Pentagon" beloningsprogramma voor het eerst in 2016 werd gestart zijn er meer dan 3.000 kwetsbaarheden in systemen van het ministerie van Defensie verholpen. Net als bij de vorige edities van het programma wordt nu weer gebruik gemaakt van HackerOne. Dit is een platform dat softwarebedrijven, overheden en andere organisaties in staat stelt om beloningsprogramma's voor hackers te starten en de coördinatie tussen de bugmelder en softwareleverancier of kwetsbare partij afhandelt.

Het beloningsprogramma is opengesteld voor Amerikaanse belastingbetalers en burgers van Groot-Brittannië, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland, alsmede mensen die in deze landen mogen werken. In een reactie laat het Pentagon weten dat het veel succes heeft gehad door met hackers samen te werken om belangrijke systemen te beveiligen en te leren van hun werkwijze en perspectieven.

Bron : security.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2018

Tweede kwartaal 2018

Eerste kwartaal 2018

Nieuwsberichten van voor 2018

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!