Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Lawaaidemonstratie tijdens Dodenherdenking

Geplaatst op: 26-4-2018

Het Geen 4 Mei Voor Mij-comité is van plan om de Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam te verstoren.

De groep heeft op Facebook het evenement ‘Kom ook demonstreren tegen de racistische 4 mei viering’ aangemaakt. Het lijkt de organisatoren te zijn ontgaan dat men op 4 mei niet ‘viert’ maar juist herdenkt.

2016 kranslegging 5 mei 2015Het comité klaagt al jaren over de herdenking op 4 mei, omdat niet alleen de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog worden herdacht, maar ook Nederlandse militairen die sindsdien omkwamen. Geen 4 Mei Voor Mij wil aandacht voor de slachtoffers in Indonesië, en stelt dat Nederland nu alleen de daders herdenkt. De groep denkt deze boodschap nu door te kunnen drukken door op 4 mei om acht uur ’s avonds lawaai te gaan maken.

Geen 4 Mei Voor Mij kwam een paar jaar geleden ook al in opspraak toen activiste Christa Noëlla aankondigde niet meer mee te doen aan de Dodenherdenking. Eerder dit jaar werd Noëlla overigens aangehouden in een zaak over een oproep tot een moordaanslag op Sinterklaas.

Tot nu toe lijkt het animo voor het potje Damschreeuwen nog niet erg groot, slechts dertien mensen hebben aangegeven mee te doen. VVD’er Marianne Poot heeft aangekondigd aan waarnemend burgemeester Jozias van Aartsen te vragen om de manifestatie te verbieden.

Bron : niw.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2018

Tweede kwartaal 2018

Eerste kwartaal 2018

Nieuwsberichten van voor 2018

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!