De landing van een vliegtuig heeft dinsdagavond schade veroorzaakt aan een dak in Meerssen.

Gepubliceerd op: 10-5-2018

Verschillende dakpannen waaiden weg van een huis aan het Weerterbroekplantsoen toen een vliegtuig van Emirates de landing inzette op Maastricht Airport.

Afbeelding verwijderdMarechaussee
"Wij kregen rond 18:15 uur een melding binnen", bevestigt woordvoerder Hella Hendriks van het vliegveld een bericht van lokale nieuwssite Meervandaag. "De marechaussee is daarop poolshoogte gaan nemen, waarna wij een bedrijf naar het adres hebben gestuurd voor een noodreparatie. Het dak moet inmiddels helemaal hersteld zijn."

Luchtstromen
Dat een vliegtuig schade veroorzaakt aan een huis op zo'n twee kilometer van de landingsbaan is weliswaar uitzonderlijk, maar niet onmogelijk. "Als een vliegtuig gaat landen, kunnen er heel gerichte luchtstromen ontstaan die behoorlijke gevolgen hebben", zegt Hendriks.

Onderzoek
De totale schade aan het dak bedraagt volgens het vliegveld zo'n 75 euro. Het vliegveld onderzoekt nog wat er precies is misgegaan. Zo wordt precies uitgezocht hoe hoog het vliegtuig zat toen de pannen van het dak waaiden.

Het vliegtuig in kwestie was een Boeing 777 van Emirates, op een vlucht vanuit New York. In Maastricht maakte het een tussenlanding. Het is dinsdagavond nog doorgevlogen naar Dubai.

Bron : 1limburg.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief