Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Vliegtuigbom Meerssen gecontroleerd tot ontploffing gebracht

Geplaatst op: 13-5-2018

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft de vliegtuigbom in de gemeente Meerssen vrijdagochtend gecontroleerd tot ontploffing gebracht. 

EOD Meerssen mei18De bom uit de Tweede Wereldoorlog met een gewicht van 500 pond werd halverwege april tijdens werkzaamheden langs het Julianakanaal gevonden. Het explosief kon niet worden verplaatst, omdat het een instabiele ontsteker had. 

Vanwege de gecontroleerde explosie werd voor vrijdag in het zuiden van Limburg een vaar- en vliegverbod ingesteld. Het scheepvaartverkeer tussen Maastricht en Born werd eerder al stilgelegd, omdat het waterpeil met 1 meter verlaagd moest worden.

De bom is vrijdag onder een grote zandberg tot ontploffing gebracht. Hiervoor moesten omwonenden tijdelijk hun woning verlaten en kon bij enkele bedrijven niet gewerkt worden.

Er wordt onderzocht of de dijk langs het Julianakanaal is beschadigd door de klap van de explosie. Als dat niet het geval is, wordt het waterpeil weer verhoogd. Het afgesloten stuk van het kanaal gaat uiterlijk 14 mei open.

Bron : nu.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2018

Tweede kwartaal 2018

Eerste kwartaal 2018

Nieuwsberichten van voor 2018

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!