Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Aanhouding verwarde man kost BSB-hond het leven

Geplaatst op: 6-6-2018

Hond BSB jun18Woensdagmiddag 30 mei 2018 heeft het arrestatieteam van de Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten van de Koninklijke Marechaussee onder de vlag van de Dienst Speciale Interventies in Schiedam een verwarde man overmeesterd. Daarbij raakte een hond van het arrestatieteam van de BSB zwaar gewond. De hond is later aan zijn verwondingen overleden.

Robbie was net sinds januari dit jaar aan zijn hondengeleider van het AT-BSB gekoppeld. Pas sinds 2 maanden was Robbie operationeel inzetbaar. 2 weken terug werd hij nog bevorderd tot wachtmeester. Mede doordat hij zijn taak uitstekend uitvoerde, konden leden van het arrestatieteam de man overmeesteren. Het onderzoek van de Rijksrecherche is nog gaande, daaruit moet blijken wat er precies is gebeurd.

Bij het arrestatieteam waar Robbie deel van uitmaakte, is de dood van de hond hard aangekomen. Robbie was echt een lid van het team dat ze nu gaan missen. Het dier wordt gecremeerd; zijn as wordt uitgestrooid over het terrein waar hij zijn training kreeg. 

Bron: Defensiekrant


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2018

Tweede kwartaal 2018

Eerste kwartaal 2018

Nieuwsberichten van voor 2018

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!