Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Defensie klaar voor zwaar orkaanseizoen

Geplaatst op: 24-6-2018

‘We houden ons hart vast’ Met Irma nog vers in het geheugen zit het Caribisch gebied alweer volop in het nieuwe orkaanseizoen, dat mogelijk zwaarder wordt dan het vorige. Terwijl getroffen eilanden opkrabbelen na het natuurgeweld van vorig jaar, kan de schade bij een orkaanpassage dit jaar veel verder oplopen.

“Ja, we houden ons hart vast. Niet alleen vanwege de zware voorspellingen, maar vooral omdat sommige eilanden nauwelijks nog incasseringsvermogen hebben”, vertelt majoor der mariniers Anne Kemerink op Schiphorst, sinds een jaar betrokken bij de orkaanvoorbereidingen in het Caribisch gebied. 

Carib orkaan jun18

Majoor Anne Kemerink op Schiphorst houdt zich bezig met de voorbereidingen voor het orkaanseizoen in de Caribische regio.

Wederopbouw komt pas net goed op gang en heeft veel tijd nodig. Van volledig herstel is nog geen sprake. Bij een nieuwe orkaan die qua grootte vergelijkbaar is met Irma, zijn de gevolgen niet te overzien.

Ongedierte
Op Sint-Maarten leven bijvoorbeeld momenteel veel ratten. Door nieuw natuurgeweld kan wateroverlast voor zeer onhygiënische omstandigheden zorgen. “Met Irma was het gelukkig vooral materiële schade. Nu kunnen de gevolgen voor mens en dier veel groter zijn.”

Voorspellen
Ieder jaar wordt een orkaanvoorspelling gedaan. Dit jaar waren de voortekenen aanvankelijk ‘extreem’. Heftiger dan vorig jaar. Dat zwakte later wat af, maar nu zijn de voorspellingen weer aangescherpt. 

Lees het volledig artikel in de defensiekrant 12-2018

Bron : defensiekrant


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2018

Tweede kwartaal 2018

Eerste kwartaal 2018

Nieuwsberichten van voor 2018

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!