Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Marechaussee schoot terecht op verwarde man Den Haag

Geplaatst op: 29-6-2018

De Koninklijke Marechaussee heeft begin dit jaar terecht op een verwarde man in het centrum van Den Haag geschoten. Dat concludeert het Openbaar Ministerie na onderzoek door de Rijksrecherche.

De man had een mes en de vrees bestond dat hij vanaf het dak van een snackbar op de snelweg zou springen.

In de vroege ochtend van 16 januari sprak een agente de man aan omdat hij een verwarde indruk maakte. De man liet zijn mes zien, vluchtte richting het viaduct over de snelweg A12 bij de Bezuidenhoutseweg en klom op het dak van de snackbar.

Onderhandelaars probeerden hem er tevergeefs vanaf te krijgen waarna leden van het Arrestatie en Ondersteuningtsteam (AOT) van de Koninklijke Marechaussee zelf op het dak klommen.

Stroomstootwapen
Toen de man dit in de gaten kreeg, stak hij zichzelf meerdere keren met het mes in de borst. Een stroomstootwapen en beanbags waren nodig om hem onder controle te krijgen. De man werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht en overleed enkele dagen laten.

Uit onderzoek blijkt dat de man door de messteken is overleden en niet door de politieactie. "De leden van het AOT hebben rechtmatig gehandeld en zullen daarom niet vervolgd worden", aldus het OM.

Bron : nu.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2018

Tweede kwartaal 2018

Eerste kwartaal 2018

Nieuwsberichten van voor 2018

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!