Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

International Airport: alle vliegtuigen worden gecheckt

Geplaatst op: 2-7-2018

Op Breda International Airport is vrijdagochtend een integrale controle gehouden in het kader van de aanpak van ondermijnende criminaliteit.

De controle heeft als doel om zicht te krijgen op kwetsbare locaties zoals kleine vliegvelden

KMar controle  airport BredaAlle inkomende en vertrekkende vliegtuigen en panden op de luchthaven werden gecontroleerd op misstanden. Hierbij zijn geen misstanden geconstateerd. ,,De controle vond plaats in verband met de aanpak van ondermijnende criminaliteit in Zeeland en Brabant en heeft als doel om zicht te krijgen op kwetsbare locaties zoals kleine vliegvelden", aldus de gemeente Halderberge. 

Veiligheid vergroten
De controle is uitgevoerd door Douane, Koninklijke Marechaussee, team Luchtvaarttoezicht van de Afdeling Luchtvaart van de Landelijke Eenheid politie, Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant en de provincie Noord-Brabant. De regie lag bij de gemeente. Burgemeester Jobke Vonk-Vedder: ,,Ik kijk tevreden terug op deze controle waarbij veel veiligheidspartners betrokken waren. Ik vind het belangrijk om de vinger aan de pols te houden op het vliegveld in onze gemeente. Alles met het doel om de veiligheid te vergroten en te zorgen dat we vroegtijdig met elkaar ingrijpen indien nodig."

Controle
Voor Breda International Airport kwam de inspectie onverwacht. Dat gebeurt wel vaker, want twee keer per jaar wordt er een controle op het gebied van veiligheid onverwacht uitgevoerd. Door bijvoorbeeld twee instanties. De controle in deze vorm - met zes partijen - is wel nieuw voor Breda International Airport. ,,Wij helpen waar nodig", vertelde directeur Jan Voeten tijdens de controle. 

Bron : bndestem.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2018

Tweede kwartaal 2018

Eerste kwartaal 2018

Nieuwsberichten van voor 2018

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!