A2 Born - Acht aanhoudingen na vlucht uit laadruimte vrachtwagen

Gepubliceerd op: 22-7-2018

A2 Born - Acht personen zijn vrijdagmorgen aangehouden in de omgeving van een tankstation aan de A2 nadat ze uit de laadruimte van een vrachtauto vluchtten. De chauffeur van de vrachtauto werd verrast door zijn ‘passagiers’. 

Afbeelding verwijderdDe politie heeft samen met de Koninklijke Marechaussee de aanhoudingen verricht en de vluchtelingen zijn overgebracht naar Ter Apel waar het reguliere registratieproces voor vluchtelingen wordt opgestart.

Controle vrachtauto
Een vrachtwagenchauffeur die vrijdagmorgen over de A2 reed hoorde geluid vanuit de laadruimte. Toen hij bij een tankstation langs de A2 stopte zag hij hoe iemand van binnenuit het zeil van zijn laadruimte opensneed en uit de vrachtwagen sprong en wegrende. Een getuige die ook op de parkeerplaats was zag dit en meldde het voorval bij de politie. Op dat moment sprongen er nog meer mensen uit de laadruimte en ze vluchtten een nabijgelegen maisveld in.

Een zoekactie werd opgestart en binnen een uur kon de politie in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee acht personen, mannen en vrouwen, in Gutticoven aanhouden. Het waren allemaal mensen met een Somalische/Eritrese achtergrond.

Bron : politie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief