Arrestatie in onderzoek gestolen vrachtwagen met elektronica op Schiphol

Gepubliceerd op: 13-9-2018

De Koninklijke Marechaussee heeft dinsdagochtend een 42-jarige man uit Amsterdam in zijn woonplaats aangehouden als verdachte in het onderzoek naar de gestolen vrachtauto met dure elektronica op Schiphol.

De aangehouden verdachte is de chauffeur van de vrachtauto, waarvan op 14 augustus jl. werd gemeld dat deze gestolen was aan de Pelikaanweg op Schiphol. De chauffeur verklaarde destijds dat hij onder bedreiging van een wapen de vrachtwagen moest afstaan. Hij zou vastgebonden en mishandeld zijn en later zijn vrijgelaten in de buurt van Schiphol. De vrachtauto zelf werd anderhalve week later uitgebrand teruggevonden in de gemeente Alphen aan den Rijn.

Na de arrestatie werd de woning van de verdachte doorzocht. Hierbij is een grote hoeveelheid contant geld, telefoons en computerapparatuur in beslag genomen.

De verdachte zit vast. De Koninklijke Marechaussee verricht onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland verder onderzoek in deze zaak. Meerdere arrestaties zijn niet uitgesloten.

Bron : KMar

(zie ook website SMC)

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief