Twee militairen VN omgekomen in Mali

Gepubliceerd op: 29-10-2018

BAMAKO - Bij gevechten in Mali zijn twee militairen van de Verenigde Naties omgekomen. Naar verluidt komen de slachtoffers uit Burkina Faso. Zeker vijftien blauwhelmen raakten gewond, meldt de VN-missie. Ook dat zijn Burkinezen en vier militairen uit Togo.

Afbeelding verwijderdZwaarbewapende militanten in pick-uptrucks sloegen toe met raketwerpers en machinegeweren bij een basis van de VN in Ber, niet ver van Timboektoe. REUTERS

Zwaarbewapende militanten in pick-uptrucks sloegen toe met raketwerpers en machinegeweren bij een basis van de VN in Ber, niet ver van Timboektoe. De VN-militairen liepen vervolgens in een hinderlaag, met vermoedelijk bermbommen, in Mopti toen ze de rebellen achtervolgden.

In Mali zijn onder meer Nederlandse VN-militairen zijn gelegerd. Het West-Afrikaanse land werd in 2012 overlopen door jihadisten. Die moesten daarna weer terrein prijsgeven, maar zijn nog niet definitief verslagen. De Verenigde Naties proberen met Minusma de veiligheid en de stabiliteit in het land te herstellen.

Bron : telegraaf.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief