Veteranenkunst tentoongesteld in Münster

Gepubliceerd op: 3-12-2018

De tentoonstelling 'Veterans Without Borders, Mission Experiences Reflected in Art' opende gisteravond in het Haus der Niederlande in Münster de deuren. Alle geëxposeerde kunstwerken zijn gemaakt door Nederlandse veteranen na hun uitzending in bijvoorbeeld Afghanistan of Kosovo.

Afbeelding verwijderd Afbeelding verwijderd

"Als de oorlog voorbij is, gaat die voor de veteraan verder", legt voorzitter van de Stichting Veteranenkunst Pauline Kolman-Backbier uit. "Zij brengen het gevecht met zich mee naar huis. Iedere veteraan wenst vrede en rust. Sommigen vinden dat in de kunst."

Toespraken en discussies
De organisatie van het evenement ligt in handen van de Stichting Veteranenkunst, het Zentrum fur Niederlande-Studien en het 1 German/Netherlands Corps.

Tijdens de tentoonstelling, houdt het korps tevens 2 thema-avonden: 'The Art of Coping' en 'The Veteran of the Future'. Academici, veteranen en politici komen dan samen voor toespraken en discussies.

De tentoonstelling is tussen 30 november en 25 januari geopend voor het publiek en gratis toegankelijk op weekdagen tussen 12:00 en 18:00 en in het weekend van 10:00 tot 16:00. Het Haus der Niederlande bevindt zich aan de Altersteinweg 6/7 in Münster, Duitsland.

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief