Premier Rutte ontvangt Invictusploeg

Gepubliceerd op: 20-12-2018

De vrijwel voltallige ploeg die in oktober heeft meegedaan aan de Invictus Games in Sydney is op bezoek geweest bij minister-president Mark Rutte. Dat gebeurde vandaag in het ministerie van Algemene Zaken in Den Haag.

Afbeelding verwijderd
Invictusploeg bij minister-president Mark Rutte

Ook minister Ank Bijleveld-Schouten, staatssecretaris Barbara Visser en Commandant der Strijdkrachten luitenant-admiraal Rob Bauer waren erbij.

Zonnetje
“Het is toch een mooie blijk van waardering dat je door de minister-president wordt uitgenodigd”, vond Invictus-deelnemer Alina Zoet. “Jullie verdienen het ook om in het zonnetje te worden gezet”, sprak de premier.  “Individueel, maar zeker als groep. Wat jullie vooral hebben laten zien, is waar het bij de Invictus Games om draait. Niet om de medailles, niet om de prestatie, maar om mensen die ervaringen delen die je eigenlijk alleen kunt delen met mensen die dezelfde ervaring hebben.”

Den Haag
De 5e editie van de Invictus Games wordt in 2020 in Den Haag gehouden. Bijleveld vindt dat goed passen in de ontwikkeling van de laatste jaren. “Militairen en oud-militairen worden weer zichtbaar in de samenleving en krijgen de waardering die ze verdienen. Dat er ook steun is voor militairen en hun families. Dat is pas echt prachtig.”

Prins Harry
De Invictus Games zijn een initiatief van de Britse prins Harry, zelf een Afghanistan-veteraan. In Sydney kwamen 500 (oud-)militairen uit 18 landen uit op 11 sportonderdelen. Nederland deed mee met 23 sporters. Alle militairen die deelnemen raakten in hun diensttijd psychisch of lichamelijk gewond.

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief