Luchtverkeersleidingen wellicht helemaal samen

Gepubliceerd op: 21-12-2018

De Koninklijke Luchtmacht en Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) gaan een volledige integratie van hun dienstverlening bestuderen. Beide organisaties werken al nauw samen op Schiphol-Oost.

Afbeelding verwijderd
Militaire luchtverkeersleiders achter grote schermen

Staatsecretaris van Defensie Barbara Visser en minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen staan achter de wens. De bewindslieden nemen in 2019 een besluit over een plan dat beide organisaties nu uitwerken.

Grondwettelijke taken
Volledige integratie biedt volgens de beide organisaties de beste garantie op een zo efficiënt mogelijk gebruik van het luchtruim. Het leidt ook tot een gegarandeerde dienstverlening voor civiel en militair vliegverkeer. De grondwettelijke taken van Defensie worden eveneens geborgd.

Vertrouwen
Luchtmachtcommandant luitenant-generaal Dennis Luyt vertrouwt erop dat het lukt. "We gaan toe naar een organisatie die zowel civiele als militaire taken bedient onder alle omstandigheden.”

CEO van LVNL Michiel van Dorst: "De militaire component moet in de nieuwe organisatie gehandhaafd blijven. Op deze intensieve wijze samenwerken biedt de nieuwe organisatie allerlei kansen.”

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief