Minister-president Rutte neemt deel aan Nationale Holocaust Herdenking

Gepubliceerd op: 24-1-2019

Minister-president Rutte neemt zondag 27 januari deel aan de Nationale Holocaust Herdenking in Amsterdam. Hij legt samen met staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en diens kinderstaatssecretaris Mookie Saluna, een krans bij het Spiegelmonument ‘Nooit meer Auschwitz’. Ook minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid is bij de herdenking aanwezig.

Sinds 2015 is de bevrijdingsdatum van Auschwitz, 27 januari 1945, een dag van herdenking: The Holocaust Memorial Day. Over de hele wereld worden op die datum slachtoffers van de Holocaust en andere genocides herdacht. Ook in Nederland zijn er rond deze dag bijeenkomsten, die worden afgesloten met de nationale herdenking.

De Nationale Holocaust Herdenking vindt ieder jaar plaats in het Wertheimpark in Amsterdam op de laatste zondag in januari. Dit jaar spreken de voorzitter van het Nederlands Auschwitzcomité, Jacques Grishaver, de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema en de voorzitter van het Nationaal Comité 4&5 mei, Gerdi Verbeet.

Bron : rijksoverheid.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief