Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Nieuw digitaal gereedschap - Uitbreiding van Hit no hit-app

Geplaatst op: 12-2-2019

De Koninklijke Marechaussee is een digitaal hulpmiddel rijker. Het zogenoemde Mobile Capture Device is een apparaat waarmee marechaussees met een grenspolitietaak identiteitsdocumenten kunnen scannen en zo controleren. Hiermee wordt het werk makkelijker gemaakt, maar gaat het vooral ook sneller.

mobile Capture Device 450 feb19

Collega’s van de brigade Scheldestromen namen eind januari als eersten de nieuwe tool in gebruik. Minder tikken, meer scannen.

Via bluetooth koppel je het Mobile Capture Device eenvoudig aan de Hit no hit-app op je smartphone.

Wat kun je ermee?
De pasfoto op de chip van het document kan nu digitaal worden uitgelezen via de Hit no hit (HNH)-app, die iedere marechaussee tegenwoordig op zijn smartphone van de baas heeft. Dat is fijn, want die chip is lastig te vervalsen.

Om de chip uit te lezen is het noodzakelijk de MRZ (Machine Readable Zone), oftewel de strook onderaan het paspoort, te scannen via de HNH-app.  Die scan-functionaliteit is dan ook toegevoegd aan de app. Met deze gegevens (die je voorheen handmatig moest intypen) kun je via de app direct de registers checken en een bevraging starten.

Een greep uit de extra functionaliteiten die er de komende tijd nog bijkomen: vingerafdrukcontrole, kentekens scannen en het uitlezen van digitale persoonsgegevens van de chip.

Lees het volledige artikel in KMarMagazine

Bron : KMarMagazine


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2019

Tweede kwartaal 2019

Eerste kwartaal 2019

Nieuwsberichten van voor 2019

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!