Bauer ziet in Mali betrokkenheid en professionaliteit

Gepubliceerd op: 17-3-2019

"Einde missie in zicht, maar daar merk ik helemaal niets van." Dat zei de Commandant der Strijdkrachten luitenant-admiraal Rob Bauer tegen het Defensiepersoneel bij zijn werkbezoek aan United Nations Multidimensional Integrated Stabilization Mission in Mali.

Afbeelding verwijderdLuitenant-admiraal Bauer in gesprek met een inwoner van Gao.

Hij doelde daarbij op de enorme betrokkenheid en professionaliteit. Die zag hij, ondanks het aanstaande vertrek, bij de eenheden op kamp Castor in Gao en de Nederlandse militairen in Bamako. Op 30 april eindigt de Nederlandse bijdrage aan de VN-missie.

Op patrouille
Op de 2e dag van het bezoek stond een reguliere patrouille van de Long Range Recce Patrol Task Group in Gao op het programma. Tijdens de rondgang om inlichtingen te verzamelen werden gesprekken gevoerd met lokale mensen. Bauer fungeerde tijdens de patrouille als notulist en deed tijdens de 'hot debrief' dan ook kort verslag van de gevoerde gesprekken.

Actuele ontwikkelingen
Tijdens het werkbezoek was er veel ruimte voor individuele gesprekken. Bauer sprak zowel in Gao als in Bamako het personeel toe en vertelde over allerlei actuele ontwikkelingen bij Defensie. Hij ging in op de noodzakelijke veranderingen, maar ook over de voortgang van de investeringen en het proces rondom de arbeidsvoorwaarden. "Gaat het de goede kant op? Ja. Gaat het snel genoeg? Nee", zei hij. "Maar 2019 moet wel het kanteljaar worden waarin iedereen ziet en voelt dat we met de krijgsmacht op allerlei gebieden stappen naar voren zetten."

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief