Grensoverschrijdende actie Nederlands-Belgische grens

Gepubliceerd op: 23-3-2019

Roosendaal/België - In de avond van woensdag 20 maart tot de vroege morgen van donderdag 21 maart 2019 heeft een grensoverschrijdende actie plaatsgevonden. De aandacht ging daarbij in het bijzonder uit naar zaken die in verband gebracht kunnen worden met woninginbraken en grensoverschrijdende criminaliteit.

Op de grens tussen België en Nederland zijn acties gehouden met verschillende politiediensten. Voor deze actie is gewerkt met de Politiezone Grens (België, Essen, Kalmthout en Wuustwezel), de politiezone Noorderkempen (België) en de teams Roosendaal Weerijs van de eenheid Zeeland – West Brabant. Verder zijn ook de Federale Politie van België en de Koninklijke Marechaussee en de Landelijke Eenheid aangesloten.

Tijdens de eerste helft van de actie zijn er op twee vaste locaties controles gehouden bij de grensovergang van Wernhout/Wuustwezel en de grensovergang van Nispen/Essen. In de tweede helft is in dit grensgebied rijdend gecontroleerd met opvallende Nederlandse en Belgische dienstauto’s met daarin een gecombineerd koppel agenten. Zo konden de voertuigen de grens passeren van Nederland en België met altijd iemand aan boord die bevoegd is om op te treden.

Bron : politie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief