Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Eindhoven toneel van vliegtuigcrash voor grote multidisciplinaire oefening

Geplaatst op: 29-3-2019

Eindhoven - Zaterdag 13 april wordt nabij Luchthaven Eindhoven een grote multidisciplinaire oefening georganiseerd. 'Bij deze oefening, die de naam ‘Full Skill’ heeft, wordt het Crisisbeheersplan Luchthaven Eindhoven beoefend. De oefening bestaat uit de crash van een passagiersvliegtuig, met ‘echte’ passagiers. Er zijn zo’n 500 mensen betrokken bij de oefening waaronder operationele hulpverleners, acteurs fysieke veiligheid en collega’s achter de schermen', zo meldt de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost (VRBZO) woensdag.

Eindhoven net voertuig kmar jul16Full Skill: samenwerken aan veiligheid in onze regio
Bij de veiligheid in Zuidoost-Brabant zijn veel partijen betrokken. VRBZO bereidt de oefening zorgvuldig voor, samen met partners zoals gemeente Eindhoven, Eindhoven Airport, de Koninklijke Luchtmacht, Koninklijke Marechaussee en de politie. De oefening biedt de gelegenheid om in een zo realistisch mogelijke situatie te oefenen. Naast het toetsen van het Crisisbeheersplan, komen er tijdens de oefening dilemma’s aan bod die men ook tijdens een echte inzet kan tegenkomen. Dilemma’s waarbij juist de samenwerking met partners in veiligheid belangrijk is. 

Oefenen om te leren
'We oefenen om ervan te leren. Deze oefening biedt alle betrokkenen een uitgelezen kans om te ervaren uit welke facetten veiligheid bestaat en hoe een dergelijke grootschalige oefening in zijn werk gaat', aldus VRBZO. Om de oefening een zo realistisch mogelijk karakter te geven, wordt er gewerkt met een ramplocatie, ‘vliegtuigwrakstukken’ en 150 acteurs fysieke veiligheid. Zij zullen gegrimeerd zijn en acteren als ‘echte’ slachtoffers om de hulpverleners zo realistisch mogelijk te kunnen laten oefenen. 

Bron : blikopnieuws.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2019

Tweede kwartaal 2019

Eerste kwartaal 2019

Nieuwsberichten van voor 2019

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!