Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Kamer wil onderzoek naar verdwenen Vietnamese jongeren

Geplaatst op: 1-4-2019

De Tweede Kamer wil meer aandacht voor de verdwijning van tientallen Vietnamese minderjarigen uit beschermde opvanglocaties voor asielzoekers.

Volgens de NOS wil een overgrote meerderheid in de Kamer dat er een onderzoek wordt ingesteld. Dit is naar aanleiding van een radio-uitzending van het VPRO-programma Argos over de verdwijning van Vietnamese kinderen. 

Vermoed wordt dat de jonge Vietnamezen via Vietnamese mensensmokkelaars in de illegaliteit terechtkomen. Ze zouden zo aan de armoede in vooral Noord-Vietnam willen ontsnappen.

De kwestie speelt ook in Drenthe. Zo verdwenen in 2015 in totaal zeven jonge Vietnamezen uit een twee opvangcentra in de provincie. De Inspectie Jeugdzorg en Inspectie Veiligheid en Justitie concludeerden in 2016 dat de beschermde opvang van jonge alleenstaande minderjarige vreemdelingen onder de maat was. Die beschermde opvang wordt uitgevoerd door Jade Zorggroep uit Geeuwenbrug in opdracht van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers. Jade zegt dat de opvang sinds 2017 op orde is.

Net als de Tweede Kamer dringt ook Nationaal Rapporteur Mensenhandel Herman Bolhaar bij de NOS aan op diepgravend onderzoek. "Deze problematiek heeft zowel in Nederland als internationaal een omvang die mij veel zorgen baart. We kunnen ons niet gerust laten stellen zonder te weten waar deze kinderen terecht zijn gekomen", zegt Bolhaar.

Bron : rtvdrenthe.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2019

Tweede kwartaal 2019

Eerste kwartaal 2019

Nieuwsberichten van voor 2019

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!