Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Diverse krijgsmacht is sterker

Geplaatst op: 10-4-2019

Een diverse krijgsmacht is een sterke krijgsmacht. Dat was de boodschap van minister Ank Bijleveld-Schouten gisteravond tijdens een symposium in Leiden over diversiteit en inclusiviteit.

Manuela Elvis maj apr19 Minister Ank Bijleveld en sergeant-majoor Elvis Manuela 

Voor zijn inzet als voorzitter van het Multicultureel Netwerk Defensie kreeg sergeant-majoor Elvis Manuela een blijk van waardering.

Bij Defensie werken mannen en vrouwen, gelovigen en atheïsten, mensen met een verschillende culturele achtergrond, seksuele geaardheid en transgenders. Maar de minister zei geen cijfers nodig te hebben om te weten dat het best diverser mag.

Kwaku-festival
Ze erkende dat de Defensiedeur niet altijd wagenwijd heeft opengestaan voor iedereen. Volgens haar gebeurt er gelukkig wel van alles om het roer om te gooien. Zo doen verschillende netwerken bij Defensie goed werk op het gebied van leeftijd, vrouwen, geaardheid en culturele achtergrond. Als mooi voorbeeld noemde ze het werven van personeel op het Kwaku-festival in de Bijlmer.

Defensie vaart ook mee tijdens de Gay Pride en de krijgsmacht staat stil bij Coming Out Day. Ook memoreerde Bijleveld dat op alle missies een geestelijk verzorger meegaat: een rabbijn, imam of pastoor. En natuurlijk stond ze stil bij de meerwaarde van vrouwen. “Ze hengelen meer informatie binnen én zijn een rolmodel op plekken waar vrouwen vaak slachtoffer zijn.”

De beste mensen
Bijleveld wil dat de deur wordt opengezet en dat iedereen, eenmaal over de drempel, zich welkom voelt. “Natuurlijk wordt dan hetzelfde gevraagd als van ieder ander. Dezelfde strenge eisen dus. We doen dit omdat we de beste mensen willen, want een diverse krijgsmacht is een sterke krijgsmacht.”

Bron : defensie.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2019

Tweede kwartaal 2019

Eerste kwartaal 2019

Nieuwsberichten van voor 2019

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!