Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Rijkswaterstaat sloopt speedboten

Geplaatst op: 31-5-2019

Rijkswaterstaat sloopt speedboten van 1 miljoen euro, terwijl er geen meter mee gevaren is

Twee speedboten die Rijkswaterstaat in 2015 voor één miljoen euro kocht, worden gedemonteerd zonder dat er een meter mee is gevaren. Dat heeft minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat de Tweede Kamer woensdag laten weten. Hiermee hoopt de bewindsvrouw een punt te zetten achter de miskleun met de snelle vaartuigen.

In augustus 2018 besloot Van Nieuwenhuizen tot een onderzoek door de Auditdienst Rijk naar de koop van de twee Rhibs (Rigid Hull Inflatable Boats). Aanleiding was een Wob-verzoek van de Volkskrant met vragen over de aanbesteding van de boten, waarvoor Rijkswaterstaat 1 miljoen euro neertelde.

Deze Rhibs waren afgedankt door Rijkswaterstaat en te koop gezet, in een poging er nog iets aan te verdienen. Bij de dienst roerende zaken waren ze af te halen voor minstens 75 duizend euro per stuk, maar er bleek geen koper in geïnteresseerd. Daarop zei Van Nieuwenhuizen in augustus te laten onderzoeken of de boten op een andere plek konden worden ingezet, bijvoorbeeld in het Caribisch gebied.

lees het volledige artikel in de volkskrant

Bron : devolkskrant.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2019

Tweede kwartaal 2019

Eerste kwartaal 2019

Nieuwsberichten van voor 2019

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!