Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Vrouw aangehouden voor mensensmokkel

Geplaatst op: 18-6-2019

Tijdens een controle Mobiel Toezicht Veiligheid bij Breda heeft de Koninklijke Marechaussee donderdagmiddag een 58-jarige Congolese vrouw aangehouden op verdenking van mensensmokkel.

Bij de controle van een Duits voertuig vroeg de Marechaussee de inzittenden om hun papieren. De bestuurder, een 25-jarige man uit Guinee, kon geen identiteitsdocument tonen. De man gaf aan dat hij een verblijfsvergunning in België had lopen. Na controle bleek hij een valse naam op te hebben gegeven. De vrouwelijke bijrijder toonde een geldig document. Hierop is de vrouw aangehouden voor mensensmokkel. De man is in vreemdelingenbewaring geplaatst. De Congolese verdachte is in verzekering gegaan en het onderzoek naar mensensmokkel loopt.

De controle, samen met politieteam Weerijs, was gericht op het bestrijden van grensoverschrijdende criminaliteit, zoals mensensmokkel en ID-fraude en ondermijnende criminaliteit in het grensgebied. Motorrijders van de Marechaussee en politie selecteerden op basis van informatie de voertuigen vanaf de A16. Twee bestuurders werden gesnapt voor rijden zonder rijbewijs. Verder moest een man nog DNA afstaan en werden enkele openstaande boetes geïnd. Een bestuurder liep tegen de lamp als zogenoemde ´katvanger´. Hierop is op last van de Douane de auto in beslag genomen en afgesleept.

Bron : FB Kmar


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2019

Tweede kwartaal 2019

Eerste kwartaal 2019

Nieuwsberichten van voor 2019

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!