Reünie Boerma-Plaizier / MPIII

Gepubliceerd op: 23-6-2019

 2019 bp 1

Het samenzijn was op donderdag 20 juni 2019 op Bronbeek in Arnhem. De reünie betreft KMar-veteranen die gediend hebben in Nederlands-Indië, Nieuw-Guinea en Korea, alsook de Engelandvaarders en stond onder aansturing van SMC-bestuurder Gerrit Reloe. 

Er waren uitsluitend Indië-gangers aanwezig. Vanwege de hoge leeftijd – allen de negentig jaar ruim gepasseerd – wordt het aantal snel kleiner. Er waren tien echte veteranen, de overigen van de 44 deelnemers waren familie, organisatie of genodigden. SMS-voorzitter André Peperkoorn sprak iedereen toe. De oud-voorzitter Jack Vlaming liet zich vanuit Frankrijk via hem groeten. Twee Indië-gangers moesten afzeggen: Jan Leiwabessy en de bewoner van Bronbeek Charles Besançon (longontsteking). De vertegenwoordiger van CKMAR – brigade-generaal Menno Kersbergen – bracht Besançon nog een bezoek op zijn kamer. 

2019 bp 2

Buiten bij het KNIL-monument was de kranslegging. De SMC’ers Cees van Ingen en Loek Ruppert reikten de krans aan. Het bloemstuk werd gelegd door mevrouw Sibbald en mevrouw Roozendaal. De muzikale ondersteuning kwam van de trompetter van het Orkest Koninklijke Marechaussee. Tijdens de lunch werd genoten van een Indische maaltijd, altijd perfect gearrangeerd door restaurant “Kumpulan”.  Daarna praatte men nog lange tijd na. Het was een bijzonder gedenkwaardige dag. 

2019 bp 3
.Historische foto van heren Boerma en Plaizier (foto Joop Rump)

Ga naar het SMC-album voor een foto-impressie van deze bijeenkomst.

Frans Meijer 

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief