Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Opening OPSCENT-gebouw

Geplaatst op: 13-7-2019

Onlangs heeft CKMar luitenant generaal Harry van den Brink het nieuwe OPSCENT-gebouw op Camp New Amsterdam officieel geopend. Dat deed hij door het onthullen van een plaquette. Met de oplevering van het pand sluiten we fase 1 af van het nieuwbouwtraject voor het Landelijk Tactisch Commando (LTC). Hierna start de vervolgfase voor nieuwbouw naast het OPSCENT-gebouw.

De behoefte aan een operationeel centrum werd duidelijk na de start van het informatiegestuurd optreden ruim 4 jaar geleden en de oprichting van het LTC. Een centrum dat landelijk informatie verzamelt, analyseert en gebruikt om de mensen in te zetten, daar waar zij nodig zijn. Vanuit dit gebouw kan het LTC de operatie centraal aansturen en daarmee informatiegestuurd optreden.

Er komen gebruikers van verschillende KMar-onderdelen in het pand. De CHOPS'en zijn er inmiddels al gehuisvest. In juli verhuizen de medewerkers van Targeting Center Borders. En op termijn volgen medewerkers van Pi-NL en van het OPSCENT op de Koningin Máximakazerne. Eind eerste kwartaal van 2020 zijn de verhuizingen achter de rug.

Bron : KmarMagazine 06-2019


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2019

Tweede kwartaal 2019

Eerste kwartaal 2019

Nieuwsberichten van voor 2019

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!