Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Minister-president Rutte en ministers Blok en Bruins naar de Verenigde Staten voor bezoek Witte Huis

Geplaatst op: 13-7-2019

Minister-president Rutte brengt op donderdag 18 juli 2019 een bezoek aan president Trump van de Verenigde Staten. De minister-president wordt door de Amerikaanse president ontvangen in het Witte Huis voor een bilateraal gesprek. Minister Blok van Buitenlandse Zaken, die eerder die dag deelneemt aan de ministeriële conferentie over religieuze vrijheid, is daarbij ook aanwezig.

Er zal onder meer worden gesproken over de goede band tussen Nederland en de Verenigde Staten, ontwikkelingen op het gebied van internationale handel en samenwerking op het gebied van defensie en veiligheid. In het Witte Huis wordt ook de Amerikaanse vlag die bij D-day als eerste op Utah Beach aan land kwam ceremonieel overgedragen aan het Amerikaanse volk door de twee Nederlanders die de vlag in bezit hebben.

Voorafgaand aan het bezoek aan het Witte Huis spreekt minister-president Rutte in Washington met de Atlantic Council – een denktank op het gebied van internationale aangelegenheden – over de multilaterale wereldorde en heeft hij een ontmoeting met leden van de Amerikaanse Senaatscommissie voor Buitenlandse Betrekkingen.

Na het programma in Washington reist de minister-president door naar Boston waar de handelsmissie is gestart door minister Bruins voor Medische Zorg en Sport, VNO-NCW-voorzitter De Boer en Watergezant Ovink. De missie, waaraan 87 Nederlandse bedrijven deelnemen, duurt van 17 tot en met 19 juli en staat in het teken van Life Sciences and Health (LSH), Robotica en Artificial Intelligence (AI) en Climate Resilience.

lees meer...

Bron : rijksoverheid.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2019

Tweede kwartaal 2019

Eerste kwartaal 2019

Nieuwsberichten van voor 2019

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!