Oproep aan vakantiegangers: Don’t look Away bij kindersekstoerisme

Gepubliceerd op: 14-7-2019

De campagne Don’t look Away in de strijd tegen kindersekstoerisme is vandaag opnieuw gelanceerd nu de zomervakantie weer voor veel mensen is aangebroken. De campagne is bedoeld om reizigers bewust te maken van het fenomeen kindersekstoerisme, zodat ze daarvan melding kunnen maken op www.meldkindersekstoerisme.nl.

Vakantiegangers, zakenreizigers en mensen die werken in de reisbranche zijn in het buitenland belangrijke extra ‘ogen en oren’ voor politie en Openbaar Ministerie (OM) in de opsporing van verdachten van seksueel misbruik van vaak kwetsbare kinderen in het buitenland.

De campagne Don’t look Away duurt tot 1 september 2019 en wordt gecoördineerd door Defence for Childeren-ECPAT. Bij de campagne zijn verder betrokken reisbranche-organisatie ANVR, verschillende touroperators, andere kinderrechtenorganisatie (Terre des Hommes, Plan Nederland en Free a Girl), de politie, het OM, de Koninklijke Marechaussee, de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen kinderen en het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Lees het gehele artikel/video op de website van rijksoverheid.nl

Bron : rijksoverheid.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief