Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Internationale politie-actie tegen Siciliaanse maffia

Geplaatst op: 18-7-2019

ROME - Onder de codenaam ’New Connection’ heeft de Italiaanse politie in samenwerking met de Amerikaanse FBI woensdag met 19 arrestaties in Palermo en tientallen huiszoekingen in de VS een Amerikaans-Siciliaans maffianetwerk opgerold.

De Italiaanse politie heeft meer dan 200 agenten ingezet bij de actie. Onder de arrestanten is Salvatore Gambino, de burgemeester van het plaatsje Torretta nabij Palermo. Hij wordt ervan verdacht banden met de maffia te hebben. De operatie van de politie heeft de connectie tussen de Cosa Nostra op Sicilië en de beruchte New Yorkse Gambino-familie blootgelegd.

De arrestanten worden onder meer verdacht van lidmaatschap van de maffia, afpersing en fraude. Er zijn bezittingen ter waarde van circa drie miljoen euro in beslag genomen. Vooral in de buitenwijk Passo di Rigano van Palermo bleek de Cosa Nostra-clan actief. De maffiosi hadden daar in bijna alle opzichten de plaatselijke economie geïnfiltreerd. Ze regelden de ’invoer’ naar de wijk, de voedselvoorziening, online gokspelen en waren verantwoordelijk voor een wijdverbreid systeem van afpersingen.

Lees meer...

Bron : telegraaf.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2019

Tweede kwartaal 2019

Eerste kwartaal 2019

Nieuwsberichten van voor 2019

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!