Vakbondsbaas politie belazerde ptss’ers

Gepubliceerd op: 19-7-2019

DEN HAAG - De oud-voorzitter van politievakbond ANPV, Geert P., heeft zich schuldig gemaakt aan ernstige belangenverstrengeling. P. begeleidde agenten met ptss bij het indienen van claims, terwijl hij zelf in een adviescommissie zat die bepaalde of bij dienders ptss werkgerelateerd was.

Dat concludeert de korpsleiding van de politie na intern onderzoek. P., die naast vakbondsvoorzitter ook werkzaam was bij de politie, is donderdagmiddag definitief ontslagen. Het voornemen om dat te doen was vorige maand al aangekondigd.

Geert P. belazerde de kluit volgens de korpsleiding op ernstige wijze. Zo gebruikte hij academische titels zonder dat hij daartoe gerechtigd was en vervalste hij volgens de politietop zijn cv.

’Hierdoor wist hij namens de gezamenlijke vakbonden kortstondig een plek te bemachtigen in de adviescommissie ptss. De voormalig vakbondsvoorzitter heeft deskundigheid voorgewend tegenover politiecollega’s en derden die soms in een kwetsbare positie verkeerden. Daarmee heeft hij hun belangen ernstig geschaad’, aldus korpschef Erik Akerboom. P. zou zich hebben verrijkt door vervolgens met zijn eigen bedrijf de ptss’ers te begeleiden bij het indienen van een claim. P. zou 130.000 euro hebben verdiend met de ptss-claims.

Lees meer...

Bron : telegraaf.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief