Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Navy SEALs in Irak naar huis ’na verkrachting’

Geplaatst op: 26-7-2019

WASHINGTON - Een heel peloton van de Amerikaanse Navy SEALs dat in Irak gelegerd was, is naar huis gestuurd vanwege misdragingen. The New York Times meldt op basis van anonieme bronnen dat de militairen van de elite-eenheid op 4 juli Onafhankelijkheidsdag hebben gevierd met alcohol en dat een van de leidinggevenden van het peloton een vrouwelijke militair heeft verkracht.

Een advocaat die een van de militairen bijstaat bevestigt dat er een onderzoek loopt naar seksueel misbruik en ongeoorloofd drinken. Op het moment dat de marine de beschuldigingen wilde onderzoeken, beriepen de militairen zich op hun zwijgrecht.

Daarna besloot de commandant van de speciale eenheden in Irak om heel het peloton, de enige SEALs in Irak, naar huis te sturen.

De militairen hebben een drugstest moeten ondergaan, maar daarvan zijn de uitslagen nog niet bekend. De groep is niet direct vervangen. „Het verlies aan vertrouwen woog in dit geval zwaarder dan het mogelijke operationele risico” van hun afwezigheid, luidde de verklaring van de marine.

Bron : telegraaf.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2019

Tweede kwartaal 2019

Eerste kwartaal 2019

Nieuwsberichten van voor 2019

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!