Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Tweetal verstopt bijna 30.000 euro onder kleding en wordt opgepakt bij Hazeldonk

Geplaatst op: 3-8-2019

HAZELDONK - Een 27-jarige man uit Guinee en een 19-jarige Fransman zijn donderdagmiddag bij een controle bij grensovergang Hazeldonk door de Koninklijke Marechaussee opgepakt op verdenking van witwassen. Het duo had bijna 30.000 euro verstopt onder hun kleding. Daarnaast mochten twee Albanese mannen van 23 jaar en een 21-jarige Algerijn Nederland niet in.

De Marechaussee controleerde donderdagmiddag tussen 15.00 en 20.30 uur bij de grensovergang Hazeldonk diverse voertuigen en de inzittenden van zeven internationale bussen.

Bij de controle van een Frans voertuig vroeg de Marechaussee de inzittenden om hun identiteitsbewijs. Hierbij viel op dat de inzittenden zich verdacht gedroegen. Na onderzoek bleek dat de mannen bijna 30.000 euro hadden verstopt onder hun kleding. Ze konden geen logische verklaring geven over de herkomst van het geld. De verdachten zitten in verzekering en het onderzoek loopt.

Albanese mannen
In een personenauto met Roemeens kenteken zaten twee Albanese mannen van 23 jaar, die illegaal in het Schengengebied verbleven. Beide mannen moesten Nederland verlaten en kregen een inreisverbod. Ook een 21-jarige Algerijn moest het land verlaten, omdat hij niet over de juiste papieren beschikte.

Belgische man
Een 22-jarige Belg is tijdens de controle aangehouden voor rijden onder invloed van drugs. Na een speekseltekst kreeg hij een rijverbod van 24 uur en tegen hem is een proces-verbaal opgemaakt.

Ook werd een 22-jarige man betrapt op rijden zonder rijbewijs. Het voertuig op naam van een leasemaatschappij is in beslag genomen. Verder hield de Marechaussee twee personen aan die gesignaleerd stonden voor DNA afname. Daarnaast werden meerdere boetes geïnd en werden een pepperspray en een honkbalknuppel in beslag genomen.

Bron : bndestem.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2019

Tweede kwartaal 2019

Eerste kwartaal 2019

Nieuwsberichten van voor 2019

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!