Zoon Halsema in juli opgepakt, getergde burgemeester geeft uitleg in brief

Gepubliceerd op: 14-8-2019

De 15-jarige zoon van de Amsterdamse burgemeester Halsema is vorige maand aangehouden. Volgens De Telegraaf gebeurde dat na "een gewapende inbraak", maar Halsema zelf weerspreekt dat met klem. Wel zegt ze dat haar zoon een verboden nepwapen bij zich had.

De tiener werd volgens de krant in het weekend van 13 en 14 juli met een andere jongen betrapt bij een inbraak op een woonboot. Na een achtervolging zouden ze zijn aangehouden. Volgens de krant werden op de boot twee messen gevonden, die mogelijk als wapen waren meegenomen. Langs de vluchtroute werd een alarmpistool ontdekt.

De lezing van Halsema is anders. Ze schrijft in een brief aan Amsterdammers dat haar zoon zich op die avond met vriendjes verveelde en "aan het klieren" was. "Zij vonden een verwaarloosde en verlaten woonboot, waar ze naar binnen zijn gegaan. Daar vonden ze oude brandblussers die zij naar buiten hebben gesleept en leeg hebben gespoten. De politie is op de overlast afgekomen. Mijn zoon is gaan rennen en heeft paniekerig het nepwapen weggegooid. Hij is toen alsnog gestopt en ingerekend."

Lees het gehele artikel op de website van nos.nl

Bron : nos.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief