Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Minister-president Rutte bij herdenking capitulatie Japan

Geplaatst op: 15-8-2019

Minister-president Rutte nam donderdagmiddag 15 augustus 2019 deel aan de herdenking van de capitulatie van Japan op 15 augustus 1945. De herdenking vond plaats bij het Indisch Monument in Den Haag.

Door de capitulatie van Japan kwam er 74 jaar geleden een einde aan de Tweede Wereldoorlog in Zuidoost-Azië en daarmee voor het gehele Koninkrijk der Nederlanden. De Stichting Herdenking 15 Augustus 1945 organiseert jaarlijks deze herdenking voor alle burger- en militaire slachtoffers uit voormalig Nederlands-Indië dat tijdens de Tweede Wereldoorlog door Japan werd bezet.
 
Naast de minister-president waren ook minister Bijleveld van Defensie, staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aanwezig.
 
Tijdens de herdenkingsbijeenkomst legden minister-president Rutte en staatssecretaris Blokhuis namens de Rijksministerraad een krans bij het Indisch Monument. Ook andere autoriteiten en vertegenwoordigers van betrokken organisaties legden een krans. Voorafgaand daaraan werden voordrachten gehouden. De ceremonie werd afgesloten met een defilé langs het Indisch Monument.

Bron : rijksoverheid.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2019

Tweede kwartaal 2019

Eerste kwartaal 2019

Nieuwsberichten van voor 2019

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!