Kaartverkoop Invictus Games van start

Gepubliceerd op: 22-8-2019

De kaartverkoop voor de Invictus Games 2020 in Den Haag is vandaag van start gegaan. De Invictus Games is een internationaal sportevenement voor fysiek en/of mentaal gewond geraakte (oud-)militairen. Het evenement is voor het eerst in Nederland.

Het Zuiderpark wordt omgetoverd tot een heus Invictus Games Park. Hier is naast sport ruimte voor muziek, entertainment, clinics, lezingen, demonstraties en een uitgebreid horeca-aanbod. Het Invictus Games Park is gratis toegankelijk. Maar om wedstrijd(en) bij te wonen, moet via de website een kaartje worden gekocht (vanaf €10).

De Invictus Games vinden plaats van 9 tot 16 mei 2020 in Den Haag op 4 locaties. De meeste sporten zijn in en om het Zuiderpark, in de Sportcampus en bij atletiekvereniging Sparta. Het zwemmen gebeurt in het nieuwe Hofbad, in Ypenburg.

10 disciplines
Er doen 500 deelnemers mee uit 19 landen. Zij zijn actief in 10 verschillende sporten: atletiek, gewichtheffen, handboogschieten, indoorroeien, JLR Driving Challenge, rolstoelbasketbal, rolstoelrugby, wielrennen, zitvolleybal en zwemmen.

Doel games
Invictus staat voor ‘onoverwonnen’. Het symboliseert de vechtlustige geest van fysiek en/of mentaal gewonde militairen. Het laat zien wat, ondanks verwondingen, is te bereiken. Het draait bij de games dus niet om het winnen van medailles, maar om het halen van persoonlijke doelen. Het gaat om de kracht van sport om herstel te stimuleren, revalidatie te ondersteunen en breder begrip en respect te genereren voor hen die hun land dienen of dienden.

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief