Stichting Marechaussee Contact

Koninklijke Marechaussee voor 1945
Voor 1945

Korps Politietroepen

Korps Militaire Politie

Koninklijke Marechaussee (tot 1996)

Koninklijke Marechaussee

Koninklijke Marechaussee

Actueel

Extra militairen naar Caribisch gebied voor noodhulp

Geplaatst op: 10-9-2019

Nederland stuurt extra militairen naar het Caribisch gebied ter ondersteuning van de noodhulp aan de Bahama’s. Zaterdagmiddag zijn 76 mariniers vanaf Vliegbasis Eindhoven met een KDC-10 transportvliegtuig van de Koninklijke Luchtmacht naar Sint Maarten vertrokken.

De mariniers maken deel uit van het 21e Raiding Squadron van het Korps Mariniers. Zij staan momenteel als de zogeheten Marine Spearhead Task Unit permanent standby voor spoedinzet in binnen- en buitenland. De militairen stappen op Sint Maarten aan boord van Zr. Ms. Johan de Witt, die samen met Zr. Ms. Snellius gereed wordt gemaakt voor noodhulp.

Samen met Franse en Duitse militairen
Met de extra mariniers worden straks circa 550 Nederlandse militairen van de marine, landmacht, luchtmacht en marechaussee ingezet voor noodhulp aan de Bahama’s. Daarnaast zijn er nog 50 Franse en 50 Duitse militairen aan boord van Zr. Ms. Johan de Witt. Zij waren al aan boord in verband met de noodhulpoefening Caribbean Coast, die nu plaatsmaakt voor daadwerkelijke noodhulp.

Alles aan boord
Zr. Ms. Johan de Witt is een amfibisch transportschip. Het is een haven, vliegveld en opslagplaats in 1. Ze beschikt over een groot dek voor voertuigen en hulpgoederen, medisch personeel van de landmacht en een inwendig dok waar boten in en uit kunnen varen. Aan boord zijn daarnaast 2 Cougar-transporthelikopters van het Defensie Helikopter Commando, een marinierseenheid met 2 FRISC-boten en 4 landingsvaartuigen. Verder zijn er landmachtmilitairen van de genie op het schip, een landmachteenheid die is gespecialiseerd in civiel-militair optreden en 2 specialistische duikteams.

Havens vrijmaken
Zr. Ms. Snellius is een hydrografisch opnemingsvaartuig uitgerust met geavanceerde sonarapparatuur om onderwaterschade, scheepswrakken en andere blokkades in kaart te brengen. Daarmee kan het een rol vervullen in het weer toegankelijk maken van havens op de Bahama´s.

Bron : defensie.nl


Andere nieuwsberichten:

Derde kwartaal 2019

Tweede kwartaal 2019

Eerste kwartaal 2019

Nieuwsberichten van voor 2019

Dank voor uw bezoek aan onze website en graag tot ziens!