Ongeloof, angst en de vraag: hoe verder na moord op advocaat Wiersum?

Gepubliceerd op: 1-10-2019

Ongeloof en angst zijn emoties die elkaar na de moord op advocaat Derk Wiersum afwisselen binnen alle geledingen van de Nederlandse rechtsstaat. Voor iedereen is dit een nieuwe situatie en de vraag is: hoe nu verder? NU.nl volgde de nasleep van de liquidatie van dichtbij.

Via de toegangsweg naar het Justitieel Complex Schiphol rijden dinsdag gepantserde voertuigen met daarin zwaarbewapende agenten van de Dienst Speciale Interventies. Het gebeurt onder toeziend oog van leden van de Koninklijke Marechaussee die zich tactisch in de omgeving hebben opgesteld.

Het is nog geen week na de moord op Wiersum als op 24 september binnen de muren van de extra beveiligde rechtbank in Badhoevedorp het proces tegen Ridouan Taghi en zijn vermeende criminele organisatie verdergaat.

Als alle procespartijen eenmaal binnen zijn, patrouilleert de marechaussee rondom de gevangenis. Ze zijn afkomstig van de Koningin Máximakazerne die op een steenworp afstand ligt.

Ze zijn al sinds 6.00 uur die ochtend in touw om te voorkomen dat opnieuw iemand die bij de zaak tegen Taghi betrokken is geliquideerd wordt. Wiersum was de advocaat van Nabil B., de kroongetuige in dit proces.

"De politiek kijkt mee", krijgen de marechaussees op het hart gedrukt tijdens hun briefing. Alles moet goed verlopen.

Lees verder op de website van nu.nl

Bron : nu.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief