Meerdere aanhoudingen tijdens Mobiel Toezicht Veiligheid Marechaussee

Gepubliceerd op: 12-10-2019

De Koninklijke Marechaussee heeft op woensdag 9 oktober op de Rijksweg A73 ter hoogte van Roermond, tijdens het Mobiel Toezicht Veiligheid, onder andere vijf mensen aangehouden en 29.250 euro in beslag genomen.

Een 27-jarige Litouwer bleek onder invloed van alcohol zijn auto te besturen. Verder reed een 27-jarige bestuurder uit Deventer met een ongeldig rijbewijs, vals kentekenplaat en gaf ook nog een valse naam op. Beide mannen zijn aangehouden.

Bij een 54-jarige bestuurder uit Roermond werd ongeveer 1800 gram hennep aangetroffen in de kofferbak van zijn auto. De drugs zijn in beslag genomen, de bestuurder is aangehouden in het kader van de Opiumwet. Ook zijn er twee mannen aangehouden die gesignaleerd stonden. Dit betroffen 28- en 32-jarige Irakese mannen zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Naast de diverse aanhoudingen is er ook een geldbedrag van 29.250 euro in beslag genomen. Het geld werd aangetroffen in een voertuig verdeeld over drie Duitse mannen. Zij konden niet aannemelijk maken waarom zij het geld op zak hadden.

De Koninklijke Marechaussee doet onder leiding van het Openbaar Ministerie Limburg verder onderzoek in de verschillende zaken.

Bron : 1limburg/nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief