Gearresteerde klimaatactivisten Amsterdam krijgen boete van 380 euro

Gepubliceerd op: 13-10-2019

De 130 opgepakte klimaatactivisten in Amsterdam krijgen een boete van 380 euro voor het niet-opvolgen van een politiebevel, meldt het Openbaar Ministerie (OM) zaterdag. Zo'n vierhonderd betogers blokkeerden zaterdag de Blauwbrug in de hoofdstad, die inmiddels weer toegankelijk is voor verkeer.

De actie is onderdeel van een week van internationale en door klimaatactiegroep Extinction Rebellion georganiseerde protesten.

Bij de blokkade zijn bijna evenveel mensen aangehouden als tijdens de gehele rest van de protestweek: de teller stond voor zaterdag op 150 aanhoudingen. De arrestaties zijn verricht omdat de betogers het bevel van de politie om zich te verplaatsen niet opvolgden, meldt het OM.

Alle betogers zijn door de politie afgevoerd. Circa 250 mensen die niet gearresteerd zijn, zijn met lijnbussen naar Sportpark Melkweg aan de rand van de stad gebracht. De politie noemt dit een "bestuurlijke verplaatsing" die mogelijk is dankzij de noodverordening die vanwege de blokkades is afgekondigd in de hoofdstad.

Lees verder op de website van nu.nl

Bron : nu.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief