Schiphol lijkt onaantastbaar

Gepubliceerd op: 18-12-2019

,,Wat een intimidatie en machtsvertoon”, zegt Winnie de Wit van de SOS-groep (Saense Omwonenden Schiphol). Ze was zaterdag een van de Zaankanters op de Greenpeacedemonstratie op de luchthaven. Ze is geschrokken van het overheidsoptreden bij die actie.

Namens de Saense Omwonenden Schiphol, die zich verzetten tegen de overlast die de luchthaven veroorzaakt, deed De Wit zaterdag mee aan de actie om een klimaatplan voor Schiphol af te dwingen. Bij dat ’Protestival’ werd ook een klein gedeelte van Schiphol Plaza bezet gehouden. ,,Ik heb die groep gezien, het was compleet vreedzaam en de reizigers hadden er geen enkele last van. Toch stond er een grote overmacht aan marechaussee. Wát een hoeveelheid blauw. Ik vond het heel bedreigend en intimiderend’’, zegt de Assendelftse.

Dat er later ’s middags een noodbevel van kracht werd, waarna de demonstranten in Plaza in hoog tempo werden opgepakt en afgevoerd, vindt ze helemaal krankzinnig. ,,Boeren en bouwers leggen half Nederland plat, hier komen een paar bezorgde mensen netjes vertellen dat ze zich ernstig zorgen maken over de toekomst van de wereld, en dan krijg je dít. Schiphol is een gouden kooi, onaantastbaar.”

Bron: vlieghinder.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief